Кольорова капуста має дуже ефектний вигляд — це одне величезне суцвіття, яке складається з понад двох тисяч бутонів. На відміну від звичайної білкової капусти, кольорова примхлива — гарний урожай можна отримати тільки на високоплідних ґрунтах, але не у разі сильного жаркого клімату.
Корисних властивостей у кольорової капусти багато. По-перше, вона дуже багата на залізо — його вдвічі більше, ніж у зеленому горошку та втричі більше, ніж у баклажанах і кабачках.
Білки, які містяться в кольоровій капусти, легко засвоюються, роблячи у такий спосіб овоч дуже корисним у разі шлунково-кишкових захворювань і хвороб печінки.
Також кольорова капуста містить вітамін С — усього 50 грамів капусти забезпечують організм добовою нормою вітаміну.
Так само клітковини в капусти мало, тому вона легше перетравлюється й не подразнює слизову оболонку шлунка.