Вирощування баклажана

Баклажан має вейму позитивних якостей. Він і корисний білок, клітковину та пектин, і гарний, і, нарешті, не надто складений у вирощуванні.
Баклажан належить до тих рослин, які ростуть дуже повільно, але зате швидко дозрівають. І якщо вегетація баклажана триває приблизно 100 днів, то зрілість настає через 130 днів після появи перших паростків. Але є пізні сорти, аж до 180 днів.
Почву баклажан віддає перевагу легкому та родючому. З попередників любить моркву, цибулю, капусту та бобові. Вирощувати баклажан краще через розсаду, яку висаджують у відкритий ґрунт після появи 5-6 справжнього листя.
Баклажан не любить заморожування, оптимальна температура для росту — 18-25 градусів. Сухість ґрунту може згубно вплинути на ріст рослини, тому потрібно стежити за поливанням.
Невеликий секрет: якщо за тиждень до висадки розсади баклажана між рядками посіяти кукурудзу, урожай баклажана буде набагато багатшим.